rumahku ramai org….

starting from the 3rd ramadhan, my uncle and his family of four has joined my family for berbuka puasa… series sesi berbuka puasa kami sgt meriah… aku dan keluargaku yg seramai 7 +1 (penghuni misteri) *u know who i’m talking about… pakcik ku + 3… well, freakin’ 12 people been cramped into one tiny flat… keyco gilesh… esp. my 5 year ol cousin yg br belajar nak puasa, let’s call him adik…

ada satu hr tu, adik nangis nak minum milo… tak tahan kot nak puase… mak aku try pujuk dia, tp dia plak yg pujuk mak aku blk… dia ckp nak minum milo sekali jek, pastu sambung blk puase… bole?… ces. aku pon nak gak camtu, tp lepas minum 3 gelas milo ice ngan nasi lemak sambal sotong la… pastu aku sambung la blk puase…

kaum lelaki di rumah ku juge ada tabiat merapu yg series tak kelaka… blk keje jek, sampai dpn pintu diorg azan… ‘ok, ok, dah bole buka’… hoh?… diorg ingat suare diorg yg ketara tak bertajwid tu bole menipu ktorg ke?… bukan sorang ok, tp sume lelaki2 yg blk keje kat rumah aku mesti nak azan dulu seblom masuk rumah…

oh, semalam kak linda (cousin ku dr johor) dtg ngan anaknye ija… she might stay for a week… hihihi.. tambah lg 2… wah… meriah kan?…

in short, aku sgt happy ngan ramadhan this year… & really looking forward to spent time with my beloved frens… next week maybe… nak buke ngan riri, zufri n anes… hahahaha, yup i have a very small circle of frens… love it that way, but thinking of expanding it to the current hottest group of newfield… woot, woot, woot..

and speaking of newfield, aku berazam nak pergi sume buffet ramadhan yg di-organized… so far aku dah agreed to 2 invitations, kat Mandarin ngan Royale Chulan… oleh itu you should be expecting me to put on some weight this year… nowadays i’m a big fan of meeting over lunch… that was before ramadhan, so now i’m channeling my new favourite past time to free buffet fiasco…

p/s: i wish all the fat has gone to certain part of my body instead of happily gathered around my tummy… sigh… eh, SIGH…

2 thoughts on “rumahku ramai org….

  1. Anies.Kamardin says:

    kite nk bukak pose katne ashek? heheheheh.

    penghuni misteri..kuikuikui.

  2. bukan penghuni misteri says:

    kau pilih la, kat mane makan best… buffet gitew… hik hik hik… yg dessert best tp murah… pilih la, pilih la anes…

    jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri… kuikuikui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: