menyambut syawal tahun ini dengan kesederhanaan

kalau tanye kan, mesti org sebok jawab ‘ala, taun ni sambut raya ala kadar jek’. hoh, tipu tahu. baju sampai 20 persalinan, kasut 18 pasang, langsir tuka, sofa 3 set, tv baru. ntah kat mane ala kadar nye tu ntah. so tahun ini aku sgt berazam nak menjadikan ‘kesederhanaan’ itu satu kenyataan, bukan sekadar ayat cliche menjawab soalan. lo & behold;

baju raya – serius baju tahun lepas. kurung modern kale hitam yg aku pakai mase g syat’s wedding
kasut raya – python printed escada. beli kat klcc mase tgh cr kotak utk HSE. escada la sgt.
handbag – tak moh
aksesori – tak moh

biskut raya – 2 jar of choc chip + cornflakes + oreo cheese cake – baked sendiri.
langsir raya – mix & matched last year punye ngan kain sheer kale cream.
karpet – tika buluh kat masjid india.

duit raye – mak, abah ngan adik2 dapat same amount as last year. budak2 dtg umah – 50 sen sorang.
lauk raye – tak bole decide pasal mak handle department ni. nak daging dendeng tau mak.

kereta – cuci dan minyak full tank.

aku sebenarnye sgt rindu raya yg tujuannya adalah happy2 ngan family aku… selalu sgt raya focus kat barang2 menagarut yg tak payah tuka tu. (walaupun sebenanye budget tahun ni adalah kecil (sgt kecil) dr tahun lepas). tp point aku tu berasas. so doakan aku berjaya beraya dengan sederhana dengan mereka2 yg aku sayang.

SELAMAT HARI RAYA… MAAF ZAHIR DAN BATIN… KESALAHAN/KEKURANGAN/KELEBIHAN & KEKURENG ASAMAN…

2 thoughts on “menyambut syawal tahun ini dengan kesederhanaan

  1. Anness Kamardin says:

    ESCADA eja cannneee?

  2. betul le aku eja pon says:

    E.S.C.A.D.A – escada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: