aku dan kamera tidak sebulu mahupun sepupu. bikin panas jek time raya2 ni.

ya ampun, kalau2 korang dah muntah darah bace entry pasal raya. biasela, kate hari raya… blog pon mood raya la. tp usah kawatir, aku cobe membebel pasal kamera aku. cis. jahanam.

kerusi ini jadi hak milik tetap Gooding. NO ONE EVER SIT ON THIS CHAIR EVER AGAIN.

taon ni, haram sekepeng gambo pon ta’dek. padahal, kamera jek ada 3. penat tahu pakai kebaya biru ngan corak leopard yg garang serta kain hitam terbelah sampai lutut. mak, abah, angah, abo, naja ngan mamat pon pakai bj biru. though each of us carry a different shades of blue tp still kodi gile pasal sedondon. oh, cerita pasal kamera.

pagi2 raye mesti bz kan. nak mkn same2. nak salam2. kena rush g umah basit lg. pastu g umah auntie, uncle, opah, nenek. wah… mcm sehari jek raye, nak settlekan sume2 hari tu gak. gile gamaknye anak2 en. asari ni. tp pasal plan second day nak tgk wayang ngan karaoke, kami tekad.

bile selesai kekalutan pagi raya, baru kecoh nak amek gambar. harusla kebaya dah kudut2, bau kepam, baju melayu dah kena rendang, samping dah jd tudung, kain dah bukak pakai short jek. bole ke amek gamba cenggitu?. rimas…

masuk second day, dah hr casual la. herem pakai baju kebangsaan. sume belagak raya kat los angeles. lebeh2 lagi adik aku yg last. baru jek amek course graphic, keyco pakai bj topman. stylo katenye. hoh, beli baju pon pakai duit abah. ramai gile org dtg pagi tu. bile dah malam, pegi karaoke plak. lepas gian, bulan pose tak pegi. tak menghormati kaedahnye. raye2 ni sgt cobe menjadi liar. james morrison’s the pieces won’t fit anymore aku bantai sampai 2 kali.

raya ke tiga, kena rush balik johor. uncle din’s father in law meninggal. tok ajis. sweet and simple chinese guy. al- fatihah.

raya keempat. penat. tido. emergency leave. migrane. no picture please.

apekah raya tanpa kamera?. walaupon sadis tidak dpt bergamba mcm kawen2 ngan basit. aku redha. kerana raya ni, aku berjaya membuat chocolate chip yg habes first day raya (thanks to martha stewart) dan baked my first cheese cake yg juga licin dgn pantas (recipe by tyiana)


oreo cheese cake. i wish i add more cream cheese.



chocolate chip cookies. add in sour cream. larzarts u olls.




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: